2009. május 5., kedd

Pattantyús utcai járda - TV ÜGYVÉDJE

MTV 2009. május 4. - TV Ügyvédje

Előzmény: Németh Zoltán alpolgármester többször igéretet tett a járda építésére, legutóbb 2008.07.19.-én az index fórumon. A járda azóta sem készült el, ellenben 10%-os kihasználtságú buszok kétirányban közlekednek az utcában, folyamatosan balesetveszélyt idézve elő, a megengedett sebességet jelentősen túllépve.

(Videó innen, ahogy a busz 50 km/h-val száguldozik a 30-as övezetben:

Az önkormányzat a járdaépítést olyan módon kívánja megoldani, hogy a Pattantyús utcában a kerítést a lakókkal beljebb kívánja rakatni - bár 40 éve ott állnak - valamint közterülethasználat jogcímén még 600.000 Ft bírságot is kiszabott rájuk. Közérdekre hívatkozik ismételten, mikor a "köz" pl. nem is akar buszt ezen a szakaszon.

Nézze meg a riportot innen: VIDEÓ - TV ÜGYVÉDJE



Korábbi igéret Németh Zoltán alpolgármestertől:

nemeth.z
válasz | megnéz | könyvjelző 2008.07.19 23:25:53 © (31577)

Járda: a tervezésre vonatkozó közbeszerzést időközben kiírtuk (hétfőn még csak az előkészületekről számolhattam be). Azt hiszem ez a tempó is jelzi az önkormányzat szándékának komolyságát, és azt, hogy nem hitegetésről van szó. (Ha lehetek érzelgős, személy szerint rosszul esik, amit erről írt, Kedves Szaki, nem tudom, velem szemben milyen negatív tapasztalata van az ígéretek betartása vonatkozásában. Az általánosítást pedig nem szeretem. Ahogy az állandóan ismételgetett, a valóságot nem tükröző vagy igaztalan frázisokat sem - pl. "alátámasztatlan érvek", "nem egyenlő félként tárgyal", "felsőbbrendűség" stb. Attól, hogy sokszor elmondják őket, még nem lesznek igazak.)

Egyetértünk Németh Zoltánnal: hogy sokszor mondják őket, még nem lesznek igazak. Járda sem készül azóta sem.

Nincsenek megjegyzések: