2008. szeptember 8., hétfő

BKV jegyzőkönyv - 10 évre titkosítva?

(forrás:http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9048586

Sziasztok,

A múlt hét elején (kivonatosan) az alábbi levelet küldtem el a BKV-nak.

„Budapest 22. kerületében a BKV járatmódosításával kapcsolatosan folyamatos lakossági tiltakozások zajlanak. A járatmódosítások ellen tiltakozók egyik érve az útvonal alkalmasságát kérdőjelezi meg.

Tudomással bírunk arról, hogy a BKV forgalombiztonsági és ellenőrzési osztálya a területen végzett július 28-i bejárás eredményeképpen olyan szakvéleménnyel rendelkezik, amely alkalmatlanság miatt nem javasolja ezeket az útvonalakat.”

A mai napon az alábbi választ kaptam (kivonatosan)

"Az Avtv. 19/A. § (1) bekezdése alapján a „ 19.§ (1) bekezdésében meghatározott szerv feladat- és hatáskörébe tartozó döntés meghozatalára irányuló eljárás során készített vagy rögzített, a döntés megalapozását szolgáló adat a keletkezésétől számított tíz évig nem nyilvános.

A Munkaanyagok különböző döntések megalapozását szolgáló adatokat tartalmaznak, melyek az Avtv. 19/A. § (1) bekezdése alapján a keletkezésüktől számított 10 évig nem nyilvánosak.

Mindezek alapján a Kérelmét nem áll módomban teljesíteni.

A fentiektől függetlenül tájékoztatom, hogy a Munkaanyagok nem tartalmaznak arra vonatkozóan adatokat, melyek a kijelölt útvonalak alkalmatlanságára utalnának.

Kérem válaszom szíves tudomásul vételét.”

A mai napon az Ombudsmantól kérünk állásfoglalást a fenti témában.

+INFO : A múlt héten csütörtökön részt vettem a BKV bejáráson, ahol betekintést engedtek a kért anyagba. Számomra ezért is érthetetlen a mai levél.

/A teljes levelezés a weblapon megtalálható holnaptól./

Nincsenek megjegyzések: