2008. augusztus 27., szerda

Fővárosi Önkormányzat Városüzemeltetési Bizottságának Ülése - 2008.08.27.

A tegnapi napon a Lakossági Összefogás Budafok 2008 a Fővárosi Önkormányzat Városüzemeltetési Bizottsága, és az összes frakcióvezető részére eljuttatott egy levelet (elérhető innen) a bevezetendő paraméterkönyv körül kialakult problémák ismertetésére. (Vonalvezetés és járatsűrűség)

Ma napon részt is vettünk a Fővárosi Önkormányzat Városüzemeltetési Bizottságának ülésen, FZ, JJ és FF. Arra számítottunk, hogy szót kaphatunk (ezt rögtön a legelején jeleztük), azonnali részleges felfüggesztést és alternatív útvonalak beterjesztését szerettük volna elérni.

Sajnos a bizottság elnöke nekünk nem adott szót, mivel nem szerepelt a napirenden a XXII. kerületi paraméterkönyv körüli problémák (vagyis a helyi önkormányzat nem terjesztett be semmit, pedig ezt kértük tőlük többször). Szót kapott viszont az egyik érintett körzet képviselője, akihez számos jelzés érkezett a busszal kapcsolatban ellene és mellette is. Ismételten jelezte a körzetében kialakult problémát a bizottság felé. Kérte a buszjárat ezen útszakaszának felfüggesztését mindaddig, amíg a nem sikerül pontosan felmérni az érintett lakosok körében, hogy hányan vannak ellene, hányan használnák, illetve megnyugtatóan tisztázni, hogy az útszakasz tömegközlekedésre alkalmas-e. Beterjesztése csak a Széchényi-Dévényi-Ostor-Pannónia utcára vonatkozott, véleménye szerint az eddig elmulasztott, de most talán megvalósuló felmérés alapján ha többség a busz mellett foglal állást, akkor a tiltakozások is megszűnhetnek, ha viszont a lakosság a busz bevezetését ezen a szakaszon nem kívánja, akkor az önkormányzaton van a sor, hogy a lakosság bevonásával egy alternatív útvonalról kezdjen egyeztetést.

A bizottság több bizottsági tagja, BKV vezérigazgató-helyettes és a VEKE-s Vitézy Dávid hozzászólásai után arról határozott, hogy a nem függesztik fel a járatokat bevezetését, de érzékelve Budafok több pontjára kiterjedő problémát, egyhangúan megszavazta, hogy önálló napirendi pontként kíván ezzel az üggyel kiemelten foglalkozni a szeptember 24 ülésén, ameddig a hiányzó felméréseket el kell végezni, és számára be kell nyújtani. Addigra várhatóan a BKV-nak is lesznek a busz útvonallal kapcsolatban tapasztalatai és a lakossági igényeket is kiemelten fogja monitoringózni, amelyre a BKV vezérigazgató-helyettes később személyesen is ígéretet tett.

Reméljük, hogy ez az idő elegendő lesz az önkormányzatnak azon feladatok elvégzéséhez, amelyet eddig elmulasztott (hatástanulmányok, lakossági igényfelmérések, alternatív megoldások kidolgozása), természetesen aktívan részt kívánunk venni az önkormányzati munkában, az alternatívák és hatástanulmányok kidolgozásában, illetve a BKV monitoringózásában is, amelyet a minden érintett részére levél formájában jelezni is fogunk.

Lakossági Összefogás Budafok 2008

Nincsenek megjegyzések: