2008. augusztus 27., szerda

Nyílt levél Németh Zoltán részére

Nyílt levél Németh Zoltán Alpolgármester Úrnak!

Tisztelt Németh Zoltán Alpolgármester Úr!

Majdnem egy évvel ezelőtt, 2007. november 9-én kerületünkben járt a BKV közlekedési igazgatója és főosztályvezetője, akik vázolták a BKV koncepcióját, miszerint „a gerincvonalakon a belváros felé szállítanák a külső kerületekből az utasokat, míg a kerületen belül ráhordó harántvonalakat működtetnének.” Nem hoztak konkrét kerületi javaslatokat, a kerület vezetőitől várták az elképzeléseket.
Ekkor kérte Szabolcs Attila polgármester és Ön, mint alpolgármester a tömegközlekedés megindítását a kerület ellátatlan területein, a Háros u.—Dévény u.-Széchenyi u., továbbá a Bartók Béla út és a Panoráma utca térségében.

Kérték? Miért? Mert ellátatlan? Honnan tudták, hogy ellátatlan? Csak gondolták-e, vagy voltak talán már ilyen igényt megalapozó közvéleménykutatási adatok?

Nem, Alpolgármester Úr, ekkor még nem lehettek, hiszen Ön 2007. december 22-én egy levelében még azt állította, hogy a VEKE által készített javaslatot – amely lehetőségeket vet föl a kerület tömegközlekedésének fejlesztésére - éppen azért tették közzé, hogy a lakosság véleményt mondhasson róla.

Önök hol tették ezt közzé? Interneten? Városházi Híradóban? A Városháza hirdetőtábláján? Falragaszokon? Szórólapokon?

A közbizalom alapján megválasztott felelős vezetőktől, azaz a polgárok ügyeinek mestereitől nem volt-e elvárható, hogy e fontos, a mindennapi életünket gyökeresen érintő közérdekű tervek, adatok MINDEN BUDAFOKI POLGÁR számára akadálytalanul, közérthető formában hozzáférhetők legyenek?

A jó gazda gondosságával gondoskodtak-e arról, hogy a lakosság megismerkedhessen a VEKE javaslataival?
Hol voltak ezek? Az interneten? Az interneten, amely a statisztikai adatokat nézve csak a lakosság 20 %-ának jelent használható elektronikus szócsövet, és ahhoz a lakosság fennmaradó 80 %-ának eleve nincs is hozzáférése, és azon belüli nem kis hányada pedig még mindig bocsánatosan összekeveri az eternittel?
Hol voltak ezek a közérdekű információk? A Polgármesteri Hivatal, vagy az Okmányiroda hirdetőtábláján? Ott ilyen VEKE javaslatokat nem láttunk. Vagy a Városházi Híradóban? Ott olvashatunk ugyan e témában néhány cikket, azonban ezek sajnos csak különféle újságírói jegyzetek, találgatások voltak, de nem a MI ÖNKORMÁNYZATUNK HIVATALOS HIRDETMÉNYEI.
Megválasztott területi képviselőink sem hívtak össze e témában lakossági fórumokat, (pl. úgy mint más kerületekben), igaz, erre nem is szólította fel őket senki. Sem Ön, sem a Polgármester Úr. Hiba volt.
Szórólapokat sem szórtak, és hirdetményt sem ragasztottak úgy, mint ahogy azt a választások előtti éjszakákon megszokhattuk. Sem Ön, sem a képviselők.

Ön azt állítja felelőssége tudatában és teljes cselekvőképessége birtokában, hogy az Önkormányzatunk forgalomszabályozási döntése alapos volt. A döntés határozati, vagy rendeleti formát öltött? Nos, amennyiben a döntés tényleg alapos volt, és megfontolt, - mint ahogy Ön állítja - akkor hogyan kerülhetnek buszmegállók a gázművek csatornafedele fölé, kapubejárók elé, mindössze fél méteres gyepsávra, beláthatatlan éles kanyar, vagy bukkanó mögé, hogyan hajthatnak egymással szembe haladó buszok 80 cm-es „átfedéssel” az egyik szűk utcán, miért kell egy félreeső utca lakóinak napi 400 üres busz áthaladását elszenvedniük. Vagy eleve ez volt a terv?
Tényleg ezt diktálná a józan ész? Vagy vannak még alternatívák?

Fejlődés? Hol van itt fejlődés, tisztelt Alpolgármester Úr? A kertvárosi életminőségben? Ott biztosan nem, de ezt Ön is tudja, hiszen akkor nem védené a saját lakókörnyezetét még a gépkocsik elől is forgalomlassító akadályokkal.

Vagy keressünk fejlődést talán kerületünk demokratikus önigazgatásának színvonalában? Az Ön irányítása alá tartozó jogalkalmazók szakszerűségében?

Ön 2008. augusztus 27-én hajnali órákban magas drótkordonokkal keríttette be egyes létesíteni kívánt megállók helyét, mint építési területet, négy rendőrautónyi rendőr biztosításával, majd a munkaterület birtokbavétele érdekében rendőri intézkedésre is sor került.

Alpolgármester Úr! Azóta bizonyára értesült arról, hogy Ön ezt a rendőri biztosítással kísért lakóhelyrombolást nem is közterületen, hanem egy kerületi lakos telkén, a magántulajdonán hajtotta végre.
Ez már Budafok tragikomédiája! Nem elég, hogy Ön törvénysértő és megalapozatlan módon, választás útján ráruházott hatalmával visszaélve erőlteti rá az akaratát a kerületi lakosságra, de még ezt a diadalmasnak szánt furfangos akcióját is éppoly előkészítetlenül hajtotta végre, mint az összes ezt megelőző többit.

Most mi a teendő? Hogyan tovább? Milyen úton?


Budapest, 2008. augusztus 27.




Lakossági Összefogás Budafok 2008

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Tisztelt Németh Zoltán Alpolgármester Úr!
Tudja-e, hogy hol vannak pincék a 141-es busz tervezett vonalán? Az úton hol van olyan pince rendszer, ami alatt szintén pince van? Biztos, hogy hosszútávon kibírják a buszok által megnövekedett forgalom terhelését? Gondolom nem maradnak a fekvőrendőrök sem, illetve a jobbkezes utcák sem, hiszen a buszok mindig zavar mentes védett útvonalon közlekednek... Vagy abban reménykedik, hogy az a kicsi idő, amíg még politikusként (?) tevékenykedik, addig nem történik baj? Mi lenne, ha tenné a dolgát, és a polgárokért dolgozna, és nem ellenük? Próbálja meg, fog az menni!!!
Tisztelettel: 60 éve itt lakom