2008. augusztus 16., szombat

Hírlevél - Következő lépések

LAKOSSÁGI ÖSSZEFOGÁS 2008 – BUDAFOK
Kertvárosi buszvonalak tervezett nyomvonala ellen

Hírlevél
2008. augusztus 15.
Lakossági tiltakozás



A civil lakosság előre bejelentett kb. 150 fős kulturált, politikamentes demonstrációt tartott 2008.08.14.-én az érintett önkormányzati képviselő előzetes értesítése és annak jelenléte mellett. A demonstráció célja az volt, hogy felhívjuk az érintett képviselő figyelmét a budafoki tervezett buszjáratok előkészítőtlenségére, és a lakosság előzetes tájékoztatásának hiányára.
A demonstráción átadtuk a 2008.08.13-i petíciónkat, amelyet az érintett képviselő átvett.

Ezúton szeretnénk megköszönni a demonstrációban részt vett lakosok jelenlétét és támogatását, valamint a szervezők munkáját, illetve a képviselőket, hogy megjelentek.
További, szélesebb körű akciók, demonstrációk megszervezése már elkezdődött, várható időpontja 2008.08.18. amelyről az érintett lakosokat időben értesítjük, és jelenlétükre és támogatásukra a továbbiakban is számítunk.

Önkormányzati oldal



Egyéb események
A médiát közlemény formájában értesítettük demonstrációnkról, és megkezdtük az Önkormányzattal szembeni közigazgatási és peres eljárások megindításához szükséges anyagok rendszerezését.


A mai napon elkezdték kimérni a tervezett buszmegállók helyét a 141-es busz tervezett útvonalának Pannónia, Széchenyi, Dévény és Ostor utcai szakaszán! A megállók tervezett helyét vastag betonvasak leverésével jelölték ki, ezzel rendkívül balesetveszélyessé téve az említett járdaszakaszokat. A sötétben bárki beleeshetett volna a földből lándzsaszerűen kiálló vasakba. Szerencsére valaki gondolt másokra is! Este amikor bejártuk az érintett útszakaszt, a karóknak már hűlt helyét találtuk, valaki még a sötétség beállta előtt eltávolította a földből jelzés nélkül otthagyott, rendkívül veszélyes tárgyakat! Sajnos a munkások nem tűntek el végleg az utcáinkból, valószínűleg hamarosan újra megjelennek.
Mindenkit megkérünk, ha a munkásokkal találkoznának, véleményüket kulturált formában közöljék velük, ők csak az Önkormányzat utasításai szerint kénytelenek eljárni.

Terveink, további lépések
Augusztus 21-én, csütörtökön, délután a hátrányos intézkedésekkel sújtott területeken félpályás útlezárások lesznek, amelyek előkészítését már megkezdtük.
A hátrányosan érintett, tiltakozó lakosok aktív részvételükkel fejezhetik ki ismét az önkormányzati önkénnyel szembeni véleményüket, a tiltakozásban részt nem vevő lakosoktól pedig türelmet és megértést kérünk.

A kertváros maradjon kertváros !

Lakossági Összefogás
2008 Budafok

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nem értem, ha 150-200 lakosú települések megakadályozhatják, hogy az M0-ás körbeérjen, mert nekik nem tetszik a nyomvonal, akkor egy állítólag a MI érdekeinket szolgáló útvonalmódosítást miért nem lehet felfüggeszteni? Főleg ha az érintett utcákban lakók nagy többsége VALÓBAN nem akarja.
A mai(2008 aug 21.) félpályás útlezáráson kb 35-40 ember vett részt(becsültem!) szerintem NINCS SOKKAL több ház az ÉRINTETT utcákban. Tartsunk ki! NEM KELL EZEKBE AZ UTCÁKBA BUSZFORGALOM! Főleg nem ekkora buszokkal. Tényleg nem lehet legyalogolni a Nagytétényi útig? Max 300m. Nem az a fontos, hogy a helyi kiskereskedőket támogassuk? (a busz egyik fő érve, hogy a BEVÁSÁRLÓKÖZPONT könnyebben legyen megközelíthető...)
Látta már valaki az önkormányzattól, hogyan hömpölyög le a viz egy kisebb eső után is az Ostor- József Attila utcán? Itt nem fog felmenni a busz!