2008. augusztus 13., szerda

Petíció a buszjáratok miatt

Ma 11.00-kor sor került az önkormányzat és a lakosság közötti tárgyalásra, amelyen az alábbi petíció került átadásra.

(A tárgyalás eredményéről hamarosan.)

Budapest XXII. kerület Önkormányzata
Polgármesteri Hivatal

1221 – Budapest
Városház tér 1.

Németh Zoltán úr
alpolgármester részére

Tárgy: kérelem, közigazgatási határozat iránt

Tisztelt Alpolgármester Úr!

Tudomásunkra jutott, hogy az Ön által is tapasztalt, egyre szélesedő tiltakozások ellenére a 141-es és 150-es buszok tervezett nyomvonalán napokon belül buszmegállók kialakítására kerülhet sor.

A tiltakozók felhatalmazása alapján, mind a magunk, mind a tiltakozók érdekeinek érvényesítése érdekében a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény (Ket.) 1. § (1) bekezdésében foglaltakra hivatkozással az alábbi kérelmet terjesztjük elő:

A Ket. 3. § (1) bekezdésének c) és d) pontjai alapján – a T. Alpolgármester Úr útján -
k é r j ü k
a Budapest XXII. kerület Önkormányzatának képviselőit, és az Önkormányzat Polgármesteri Hivatalát az alábbi tárgyú közigazgatási határozat(ok) haladéktalan meghozatalára:
1.) a 150-es autóbusz és a 141-es autóbusz tervezett nyomvonalán, a Budapest XXII. kerületi buszmegállók megépítésével kapcsolatos intézkedéseinek (döntéseinek, határozatainak) végrehajtását – ideiglenes intézkedéssel – a z o n n a l i h a t á l l y a l f ü g g e s s z e f e l,
2.) a lakossági tiltakozásokra tekintettel - mint a helyi közérdeket közvetlenül érintő ügyben - a Ket. 5. § (4) bek. alapján az Önkormányzat hivatalos tájékoztatási fórumain keresztül haladéktalanul r e n d e l j e n e l k ö z m e g h a l l g a t á s t „Budapest XXII. kerület közösségi közlekedésének felülvizsgálata” tárgyában,
3.) haladéktalanul rendelje meg és elkészülte után széles körben ismertesse meg a lakossággal a XXII. kerületi BKV-buszközlekedési nyomvonalak k ö r n y e z e t i h a t á s t a n u l m á n y á t (különös tekintettel az alábbi adatok, tények elemzésére: zajszint, rezgésszint, levegőszennyezés, érintett közutak műszaki állapota és terhelhetősége, utasszámlálás, balesetveszély, környezet arculatváltozása, lakossági közvéleménykutatás, lakossági javaslatok).
A fenti határozat(ok) meghozatalán túlmenően – a 2008. augusztus 8. napján előterjesztett „Lakossági tiltakozás”-ban foglaltaknak figyelembe vételével - kérjük a fővárosi önkormányzat által a helyi önkormányzat javaslata alapján jóváhagyott BKV-autóbusz nyomvonalak azonnali felülvizsgálatát, illetőleg a tervezett változtatások, előkészületek végrehajtásának azonnali felfüggesztését, továbbá a döntéshozatalban részt vevők hatásköréről, szerepéről, intézkedéseiről szóló részletes, széleskörű tájékoztatást a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. Tv. 2. § (1) bek. és 3. § (1) bekezdésében foglaltak alapján, kérjük továbbá a tiltakozó lakossági képviselők részére a megfelelő civil kontroll (iratbetekintés, tájékoztatás, meghívás) biztosítását.
Budapest, 2008. augusztus 13.
Tisztelettel:

Nincsenek megjegyzések: